Portfolio
Ilsley Public Library

Middlebury, VT

The Ilsley Library contacted us to re-design their Children’s Room, located in the building basement. The challenge was to increase book capacity, while keeping the room and book collection child-friendly and accessible. We designed a custom shelving layout to take advantage of every inch of wall space, and then running shelving off the walls out to the many support columns located in the basement. We also designed shelving ranges to sit between columns, then extend out at 45 degrees to take advantage of all available floor space. We designed custom width shelving units, along with custom fillers and end panels to tie all the various components together to continuously flow around the room and the columns. We think the challenge was well met.